۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۱۰۸۴۷۲۵

مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: غوره یکی از مشتقات انگور این شهرستان است که کار برداشت آن در مرکز غوره ایران از نیمه‌های تیرماه آغاز شده و تا ۲۰ مردادماه ادامه دارد.

شهر غوره ایران در تکاپوی برداشت
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

«علیرضا زنگنه» اظهار کرد: در حال حاضر از میزان تولید سالانه ۳۱۰ هزار تُن انگور در این شهرستان، سه درصد آن تبدیل به غوره می‌شود.

وی افزود: از این میزان تولید انگور، ۲ میلیون و ۲۰۰ لیتر آبغوره سالانه برای مصرف داخلی شهرستان و سایر شهرستان‌های تولید می‌شود و از نظر کیفیت رقیبی ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: به دلیل شرایط آب و هوایی و نوع خاک، هیچ کجای دنیا کیفیت و طعم آبغوره ملایر را ندارد و به عنوان قطب آبغوره ایران شناخته می‌شود.

زنگنه بیان کرد: با توجه به اینکه ملایر چند اقلیم آب و هوایی دارد، برداشت غوره در برخی مناطق تا بیستم مرداد ادامه دارد و امسال به دلیل سرمازدگی بهاره و سرمای آبان‌ماه سال گذشته، عملکرد باغ‌های انگور این شهرستان تا حدودی کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: برای استفاده آبغوره، خوشه‌های انگور که به طور کامل نرسیده‌ و تقریبا آبدار است، برای مصرف آبغوره چیده می‌شود که تقریبا از هر ۱۰ کیلوگرم غوره پاک نشده، پنج کیلوگرم آبغوره خالص تولید می‌شود.

سه درصد انگور ملایر تبدیل به غوره می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه بیشتر از ارقام عسگری و فخری برای غوره و مصارف غذایی استفاده می‌شود، گفت: آبغوره به دلیل اسیدهایی که دارد، به عنووان یک گیاه دارویی شناخته می‌شود.

زنگنه یادآور شد: غوره میوه نارس انگور و طعم ترش دارد و حاوی اسیدهای آلی اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند است و هر کدام در بدن ویژگی خاصی دارد.

وی غوره و آبغوره را یکی از سوغاتی‌های شهر ملایر دانست و گفت: آبغوره برای کاهش فشار، قند و چربی خون مفید است و مصرف آن به صورت سکنجبین برای شفافیت پوست بسیار مفید است.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به کاربردهای متنوع غوره در این شهرستان به ویژه در آشپزی، اظهار کرد: معمولا بانوان ملایری غوره را فریز کرده و در فصول مختلف سال به غوره غوره برای خورشت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زنگنه ادامه داد: چنانچه آب به غوره بیفتد و شیرین شود، استفاده از آن موجب کپک زدن آبغوره می‌شود و زمان مناسبی برای چیدن نیست.

وی گفت: ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان ملایر باغ بارور انگور است که به طور متوسط سالانه ۳۱۰ هزار تُن از سطح باغ‌های آن محصول برداشت می‌شود که سه درصد از این میزان تبدیل به غوره و مشتقات آن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha