مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی با تاکید بر نقش حیاتی نان کامل و آردهای سبوس‌دار در سلامت جامعه گفت: هم اکنون شمار نانوایی های عرضه کننده نان کامل در مشهد به ۵۰ واحد رسیده است.

۵۰ واحد نانوایی در مشهد نان کامل عرضه می‌کنند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محمدابراهیم سهرابی روز چهارشنبه افزود: اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی برای افزایش مصرف نان کامل در جامعه و تشویق نانوایی‌ها به تولید نان با آرد کامل مشوق های فراوانی گذاشته شده است.

وی با اشاره به فرهنگ رایج و نادرست مصرف نان سفید بیان کرد: نان‌های تیره و سبوس‌دار غذایی کامل و سرشار از پروتئین، ویتامین و عناصر معدنی است که می‌تواند بخش عمده‌ای از انرژی و پروتئین مورد نیاز مردم را تامین کند.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به ارزش غذایی بالای سبوس گندم گفت: پوسته گندم یا همان سبوس، با دارا بودن ۱۶ درصد پروتئین، انواع ویتامین‌ها و عناصر معدنی متنوع، یک غذای کامل محسوب می‌شود که در گذشته، نان‌های تهیه شده از آرد سبوس‌دار بخش قابل توجهی از انرژی روزانه و سلامت مردم را تامین می‌کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد انرژی و پروتئین دریافتی مردم از طریق نان تامین می‌شود، ضروری است که این کالا سالم باشد و در سلامت و نشاط جامعه نقش مؤثری ایفا کند و ناسالم بودن آن تهدیدی جدی برای سلامت جامعه خواهد بود.

نان‌های تیره و سبوس‌دار سلامت محور هستند

سهرابی اظهار کرد: با کمال تاسف فرهنگ غلط در جامعه ما وجود دارد که هر چه نان سفیدتر باشد، بهتر است درحالیکه نان‌های تیره و با سبوس بالاتر در سایر کشورها مورد توجه قرار دارند و سلامت‌محور محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به مصوبات کارگروه آرد و نان استان خراسان رضوی گفت: بر اساس این مصوبات تصمیم گرفته شده است که سه تا چهار درصد سبوس‌گیری را افزایش دهیم.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین برای تشویق نانوایی‌ها، مشوق‌های سهمیه‌ای در نظر گرفته‌ایم، چرا که قیمت نان کامل کمی بالاتر است، هدف ما حرکت به سمت تولید نان با آرد کامل و افزایش نان‌های با سبوس بیشتر است.

وی به اهمیت فیبر موجود در سبوس اشاره کرد و افزود: یافته‌های اخیر علمی نشان می‌دهد که سبوس در جلوگیری از سرطان روده، بیماری قند، مشکلات گوارشی و سکته‌های قلبی تاثیر فراوانی دارد.

سهرابی در خصوص اجرایی شدن این طرح گفت: اکنون در ابتدای کار هستیم و ۵۰ واحد نانوایی در استان خراسان رضوی، نان کامل عرضه می‌کنند، این طرح شامل حال همه نانوایی‌ها خواهد شد.

این مسوول تاکید کرد: سبوس باید داخل آرد باشد و اضافه کردن سبوس به صورت جداگانه به نان، غیربهداشتی و حتی مضر است، زیرا سبوس اضافه شده ممکن است بسوزد و خود تهدیدی برای سلامت باشد.

وی از رسانه‌ها درخواست کرد تا در آگاهی‌بخشی به مردم یاری‌رسان باشند، تا با افزایش آگاهی، مردم به سمت تقاضای نان کامل روی آوردند.

به گفته وی، اگرچه قیمت نان‌های آرد کامل حدود ۳۰ درصد گران‌تر است، اما ماندگاری این نوع نان نیز بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha