مدیرگروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی غذا به تبیین جایگاه تغذیه در آموزه‌های اسلامی و تعالیم رضوی پرداخت.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی: آموزه‌های  اسلامی و رضوی بر تغذیه سالم تأکید دارند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دکتر مرتضی انفرادی با اشاره به این که موضوع غذا و تغذیه در اسلام  از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است،  گفت: خداوند متعال انسان را به توجه و بررسی غذا و طعام امر فرموده است و در آیه 24 سوره عبس قرآن کریم، آمده است: «آدمی باید به قوت و غذای خود به چشم خود بنگرد (بیندیشد)».


وی ادامه داد: متخصصان علم تغذیه بر این عقیده‌اند که از طریق اعمال روش‌های صحیح می‌توان زندگی سالم و مطلوبی را تجربه کرد، بر همین مبنا اهمیت غذا در آموزه‌های روایی و حدیثی نیز موردتوجه است.
وی تصریح کرد: امام رضا (ع) به‌عنوان عالم آل محمد (ع)، مضر بودن و منفعت داشتن غذا را ابتدا منوط به حرمت و حلال بودن آن دانسته و در مرحله بعدی، برنامه غذا به‌صورت دقیق بیان شده است، به‌عنوان‌مثال در پرهیز از پرخوری می‌فرمایند: «اگر افراد در تغذیه میانه‌رو باشند بدن‌های استوارتری خواهند داشت».
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار با تأکید بر استفاده از مواد پروتئینی می‌فرمایند: «بهترین غذا در دنیا و آخرت گوشت است» و همچنین بر استفاده از سبزیجات نیز توجه دارند و می‌فرمایند: «از سفره‌ای که در آن سبزی نباشد غذا نمی‌خورم». 


وی افزود: بنابراین باتوجه‌به آموزه‎های اسلامی و تعالیم اسلامی اهمیت غذا بسیار مورد تأکید بوده است، در واقع غذای خوب خوردن و تن و جسم را سالم نگه‌داشتن تا مقدمه کمال انسانی در راه بندگی خدا شود، از تعالیم اسلام است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha