محمد پیلهفروش اظهار کرد: زغال اخته به عنوان یکی از میوههای منحصر به فرد و بومی ایران، عمدتاً در مناطق کوهستانی و سردسیر استان قزوین تولید میشود و بیشترین سطح زیر کشت زغال اخته در شهرستان قزوین، مناطق الموت و طارم سفلی قرار دارد.
وی ادامه داد: در منطقه الموت روستاهای هیر و در منطقه طارم سفلی دهستان کوهگیر روستای یوزباش چای، بیشترین میزان تولید زغال اخته را به خود اختصاص دادهاند و این مناطق بهدلیل توپوگرافی خاص، محصولی با کیفیت و مرغوبتر تولید میکنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه زمان برداشت زغال اخته در استان از اوایل مرداد تا اواخر مهرماه است، افزود: این محصول علاوه بر مصرف تازهخوری، به صورت خشک، مربا، کنسرو، آبمیوه، سس، ژله، سرکه، لواشک و قرصهای آنتیاکسیدان نیز فرآوری و استفاده میشود و پتانسیل بالایی برای صادرات دارد.
پیلهفروش شنبه ۲۵ مرداد در پایان به باغداران توصیه کرد با رعایت اصول فنی برداشت و نگهداری، نسبت به افزایش کیفیت میوه و عرضه محصولی سالم و بازارپسند اقدام کنند.
نظر شما