معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بر ضرورت پیگیری افزایش سرانه مصرف شیر، تخم مرغ و گوشت سفید در استان تاکید کرد تا تولیدات این بخش مورد استفاده قرار بگیرد.

پیگیری افزایش سرانه مصرف شیر، تخم مرغ و گوشت سفید در خراسان رضوی ضرورت دارد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، محمد مهدی یعقوب زاده صبح امروز در نشست خبری این سازمان به مناسبت هفته دولت که با حضور ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد عنوان کرد: استان در تولیدات دامی جایگاه ممتازی دارد و به‌عنوان اولین تولیدکننده گوشت قرمز کشور، پنجمین تولیدکننده شیر، دومین تولیدکننده تخم مرغ و یکی از تولیدکنندگان اصلی گوشت مرغ شناخته می‌شود و این جایگاه، نقش مهمی در تضمین امنیت غذایی استان و کشور دارد و توسعه این بخش همواره در اولویت برنامه‌های استانی و ملی قرار گرفته است.

وی افزود: بر اساس برنامه‌های توسعه‌ای، پیش‌بینی شده تولیدات دامی سالانه بین یک و نیم تا پنج درصد رشد داشته باشد و تولید گوشت قرمز مطابق با رشد جمعیت استان افزایش می‌یابد، در حالی که تولید شیر، گوشت سفید و تخم مرغ با توجه به مزیت‌های تغذیه‌ای و افزایش سرانه مصرف، تا پنج درصد رشد خواهند داشت. این برنامه‌ها به منظور افزایش دسترسی مردم به پروتئین‌های حیوانی و ارتقای سطح تغذیه جامعه تدوین شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به پروژه های هفته دولت توضیح داد: در هفته دولت، ۱۷ پروژه در بخش دام و طیور در شهرستان‌های خلیل آباد، جوین، جغتای، زاوه، کوهسرخ، قوچان، زبرخان، نیشابور، فریمان و ششتمد به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه‌ها شامل گاوداری‌ها، مرغداری‌ها و واحدهای تولید تخم مرغ، مرغ گوشتی و شترمرغ هستند و هدف آن‌ها افزایش ظرفیت تولید و تقویت زیرساخت‌های دام و طیور است.

یعقوب زاده یکی از دستاوردهای مهم استان را، ایجاد زنجیره‌های تولید و مدیریت هوشمند مازاد و کمبود تولید دانست و گفت: با ایجاد ۱۶زنجیره تولید گوشت مرغ، مازاد تولید ذخیره و در زمان کمبود توزیع می‌شود، این اقدامات موجب کنترل دقیق مصرف روزانه مرغ، که به طور متوسط بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن است و در ایام پرترافیک تا هزار تن می‌رسد، شده و بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی و توسعه فرآوری و بسته‌بندی تخم مرغ، امکان صادرات و افزایش کیفیت محصولات را فراهم کرده است.

وی افزود: خراسان رضوی در زمینه بهره‌وری و صرفه‌جویی منابع نیز پیشرفت چشمگیری داشته و مصرف آب شرب دام‌ها در استان حدود ۱۵۰ میلیون لیتر در سال است و با بهبود راندمان مصرف علوفه، صرفه‌جویی در مصرف آب مجازی تا ۲۵۰ میلیون لیتر در سال محقق شده است. تولیدات دامی استان از ۹۰۰ هزار تن به ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یافته و سطح مکانیزاسیون بخش طیور به ۷۰ درصد رسیده و ضریب تبدیل خوراک در تولید گوشت مرغ نیز از متوسط کشور پایین‌تر است و این نشان‌دهنده بهره‌وری بالاتر استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه فرآوری نهاده‌های تغذیه‌ای، استان خراسان رضوی موفق شده است ۷۰ درصد از نهاده‌های خام را فرآوری کند، در حالی که متوسط کشور تنها ۳۷ درصد است. استفاده گسترده از نهاده‌های فرآوری شده در تولید گوشت، شیر و تخم مرغ، موجب بهبود راندمان و کاهش ضایعات شده است و برنامه‌های فنی و علمی، امکان تولید گوشت قرمز با تعداد کمتر دام سبک را فراهم آورده به نحوی که بر اساس محاسبات، با داشتن پنج میلیون دام سبک می‌توان به اندازه تولید فعلی با هفت میلیون دام، گوشت تولید کرد و این اقدام موجب افزایش راندمان و کاهش هزینه‌های تولید می‌شود.

یعقوب زاده با تاکید بر پیگیری افزایش سرانه مصرف شیر، تخم مرغ و گوشت سفید در جامعه عنوان کرد: با افزایش بهره‌وری و راندمان تولید و توسعه زنجیره‌های تولید با مشارکت بخش خصوصی تضمین امنیت غذایی، افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات دامی در استان محقق خواهد شد که همواره این پیگیری ها مد نظر است.

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha