به گزارش قدس خراسان، احمد اسماعیلزاده امروز در همایش اتلاف غذایی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزود: همچنین نزدیک به یک چهارم کالری موجود در مواد غذایی در کشور دور ریخته و مصرف نمیشود.
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اتلاف و ضایعات مواد غذایی موضوع بسیار مهمی است و در کشور ما این حوزه متولی خاصی ندارد و هر دستگاه میگوید وظیفه ما نیست و وظیفه دستگاه دیگر است.
وی بیان کرد: در کشورهای توسعهیافته عمده اتلاف مواد غذایی در مرحله مصرف و مصرفکنندگان است، اما در کشورهای در حال توسعه بیشتر اتلاف غذایی در مرحله قبل از مصرف است هرچند که در مصرف هم اتلاف بهویژه در شهرهای بزرگ وجود دارد.
اسماعیلزاده گفت: بر اساس دادههای موجود در ایران بر خلاف کشورهای غربی اتلاف غذایی در مرحله قبل از مصرف بیشتر است یعنی از مرحله کشت، داشت، برداشت و غیره اتلاف زیادی داریم که علت عمده آن پیشرفته نبودن سیستم حمل و نقل و مشکلات حوزه کشاورزی در کشور است.
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: روند ضایعات غذایی در کشور ۱۰ درصد در دو دهه اخیر کاهش یافته اما باز هم جای کار برای کاهش اتلاف غذایی و ضایعات وجود دارد.
وی با بیان اینکه آمار اتلاف غذایی بسته به نوع غذا متفاوت است، گفت: مثلا از نظر کالری، میزان اتلاف مواد غذایی در غلات بیشتر است اما از نظر حجم، اتلاف مواد غذایی در میوهها و سبزیجات بیشتر و نزدیک به ۴۵ درصد است و بهطور تقریبی نصف تولیدات کشاورزی کشور را دور میریزیم.
اسماعیلزاده افزود: این امر نیازمند راهکار و چارهاندیشی است و ما بهعنوان وزارت بهداشت از سال گذشته به دانشگاههای وزارت علوم و وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و از تمامی استادان در دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور خواستیم برای کاهش اتلاف غذایی ایدهها و راهکارهای علمی و عملیاتی ارائه دهند که تنها ۱۰ پروژه ارسال شد و از این تعداد دو پروژه کارآمد بود.
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: با توجه به وجود اتلاف غذایی در کشور با کمال تاسف یک برنامه منسجم و عملیاتی برای مدیریت و کاهش آن وجود ندارد و امید است در دل این همایشها چندین راهکار عملیاتی بیرون بیاید.
گفتنی است؛ همایش یک روزه مدیریت اتلاف غذایی (از مزررعه تا سفره) روز دوشنبه با حضور مسولان کشوری و استانی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
این همایش در قالب سه میزگرد تخصصی شامل «مدیریت اتلاف غذایی در صنعت غذا» با موضوعات بازیافت غذایی در صنعت، اقدامات و ظرفیتهای دانش بنیان در صنعت غذا بهمنظور مدیریت اتلاف غذا، کاربرد هوش مصنوعی در کاهش ضایعات مواد غذایی و نیز مروری بر راهکارهای موجود مدیریت ضایعات در صنایع غذایی، میزگرد «مدیریت اتلاف غذایی در بیمارستان» با موضوعات بررسی علل و پیامدهای اتلاف غذایی در بیمارستانها، بررسی وضعیت اتلاف غذایی در بیمارستانهای ایران و جهان، مدیریت اتلاف غذایی در مراحل تولید و توزیع غذا در بیمارستان و نیز مدیریت زنجیره پخت غذا در بیمارستان و هم چنین میزگرد «مدیریت اتلاف غذایی در سطح جامعه» با موضوعات ابعاد فرهنگی اتلاف غذایی، میزان و عوامل اتلاف غذایی در سطح خانوار، راهکارهای کاهش اتلاف غذایی در سطح خانوار و نیز تجربیات موفق جهانی در مدیریت اتلاف غذایی در حال برگزاری است.
نظر شما