۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۸
کد خبر: ۱۰۵۸۹۱۸

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند مغز شما را فریب دهند تا احساس گرسنگی بیشتری کنید.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مغز را فریب می‌دهند؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دانشمندان شیرین‌کننده مصنوعی «سوکرالوز» که با نام تجاری «اسپلندا» فروخته می‌شود را به یکی دیگر از مشکلات بالقوه سلامتی مرتبط کرده‌اند و آن را بر فعالیت مغز مؤثر دانسته‌اند.

براساس گزارش ساینس آلرت، نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که زمانی که گروهی از ۷۵ بزرگسال نوشیدنی حاوی سوکرالوز مصرف کردند، جریان خون در هیپوتالاموس افزایش یافت، هیپوتالاموس بخشی از مغز است که در کنترل اشتها و میل به غذا نقش آفرینی می‌کند.

در مقابل، زمانی که همان شرکت‌کنندگان نوشیدنی حاوی ساکارز (که همان شکر معمولی است) نوشیدند، تأثیر کاهشی بر گرسنگی مشاهده شد زیرا سطح گلوکز افزایش یافت و این موضوع با کاهش جریان خون به هیپوتالاموس همراه بود.

دو ساعت پس از نوشیدن ساکارز، شرکت‌کنندگان گزارش کردند که سطح گرسنگی آن‌ها به طور قابل توجهی کمتر از زمانی بود که نوشیدنی حاوی سوکرالوز مصرف کرده بودند.

یافته‌ها که در پی تحقیقات اولیه روی جوندگان به دست آمد، نشان می‌دهند که شیرین‌کننده‌های بدون کالری، ممکن است در درازمدت برای کاهش وزن یا کاهش میل به شکر مفید نباشند. در واقع، به نظر می‌رسد که این شیرین‌کننده‌ها نحوه ارتباط هیپوتالاموس با سایر بخش‌های مغز را تغییر می‌دهند.

«سوکرالوز» ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از ساکارز (شکر معمولی) است اما کالری ندارد. نویسندگان مطالعه توضیح می‌دهند که این موضوع ممکن است موجب ایجاد تطابق نداشتن بین "انتظارات بدن از مصرف کالری و دریافت انرژی واقعی" شود.

"کاتلین آلانا" سرپرست مطالعه و متخصص غدد درون‌ریز از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره توضیح می‌دهد: اگر بدن شما به دلیل مصرف ماده غذایی شیرینی، انتظار دریافت کالری داشته باشد اما آن کالری را دریافت نکند، این موضوع می‌تواند نحوه آمادگی مغز برای میل به این مواد را در طول زمان تغییر دهد.

برخلاف مصرف شکر واقعی، مصرف مواد غذایی حاوی سوکرالوز سبب افزایش سطح گلوکز یا هورمون‌هایی مانند انسولین که به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند، نمی‌شود.

آلانا توضیح می‌دهد: بدن از این هورمون‌ها برای اطلاع دادن به مغز استفاده می‌کند که کالری مصرف شده تا گرسنگی را کاهش دهد. سوکرالوز چنین اثری نداشت و تفاوت در واکنش‌های هورمونی به سوکرالوز در مقایسه با شکر، بیشتر مشاهده شد.

این مطالعه نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند مغز شما را فریب دهند تا احساس گرسنگی بیشتری کنید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha